Home

Welcome to 123Monitoring.nl


Welkom


Welkom op de website van 123Monitoring. Het platform met kennis van warmtepompen. Met onze software bewaken wij uw warmtepomp en zorgen voor een lagere energierekening. Zet vandaag nog een verbinding op met je warmtepomp in het veld!

Ontzorgde gebruikers

Inmiddels heeft 123Monitoring meer dan 200 tevreden gebruikers. 123Monitoring biedt een kop-tot-staart industriële service oplossing met toegang op afstand, data logging, dashboards, alarmen en nog veel meer. Het 123Monitoring productportfolio bestaat uit het 123Monitoring Cloud platform en de Clickey, een industriële LoRa datapoort, die specifiek is ontworpen om machines veilig te verbinden en het risico van datalekken te verkleinen.LogistiekMedicijnopslagGezondheidHome

Welcome to 123Monitoring.nl

Welkom


Welkom op de website van 123Monitoring. Het platform met kennis van warmtepompen. Met onze software bewaken wij uw warmtepomp en zorgen voor een lagere energierekening. Zet vandaag nog een verbinding op met je warmtepomp in het veld!

Een lucht/water warmtepomp haalt warmte/energie uit de buitenlucht en brengt deze energie in de vorm van warmwater op een hoger niveau waarmee uw gebouw kan worden verwarmd. Vaak gebeurt dit in combinatie met vloerverwarming. Hiervoor dient de warmtepomp te worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Normaal als uw gebouw 100 delen warmte nodig heeft, gebruikt een warmtepomp maar 25 delen elektra. Denk hierbij eens aan een elektrische kachel die hiervoor 100 delen elektra verbruikt! De verhouding tussen geleverde warmte en de elektra die hiervoor nodig is, wordt uitgedrukt in COP. Voluit Coëfficiënt of Performance. In dit voorbeeld is de COP 100/25 is 4. Een elektrische kachel heeft een COP van 1 en gebruikt dus 4 keer zoveel elektra als de warmtepomp in het voorbeeld. Kortom hoe hoger de COP des te minder uw elektra verbruik.Wanneer u een lucht/water warmtepomp aanschaft, wordt door de fabrikant de COP opgeven. Een hoge COP heeft een positieve invloed op het energielabel van de warmtepomp, het energielabel van uw gebouw en uw portemonnee. De COP van een lucht/water warmtepomp is mede afhankelijk van de buitenlucht temperatuur en de watertemperatuur die dient te worden geproduceerd voor uw gebouw. Vaak is dit 35°C in geval van b.v. vloerverwarming. Naast de buitenlucht temperatuur en de watertemperatuur zijn onderhoud en een correcte werking van de warmtepomp essentieel. Deze factoren bepalen uiteindelijk de COP. Op de buitenlucht temperatuur hebben we geen invloed. Op de overige factoren wel maar heeft uw als gebruiker weinig invloed. Verder hoopt u maar dat de onderhoudspartner voldoende expertise heeft om het e.e.a. tijdens de periodiek controle te controleren.Helaas is de praktijk anders. Lucht/water warmtepompen zijn complexe apparaten en het is eigenlijk onmogelijk om tijdens een periodieke controle het rendement te beoordelen. De oplossing is 123Monitoring. Aan de hand van de 123Monitoring Cloud wordt de configuratie eenvoudiger en zijn er minder bezoeken op locatie nodig. De IIoT-oplossing biedt de mogelijkheid om eenvoudig en veilig toegang te krijgen tot gegevens van de warmtepomp, op welke locatie dan ook.

Wilt u meer weten en alvast de handleiding downloaden? Dat kan, klik dan hier

Dé alles-in-één remote service

Dé totaaloplossing voor warmtepompen op afstand met naadloze integratie tussen u en de warmtepomp.


Start direct met koppelen

Verduurzamen is leuk, maar hoe ga je het onderhouden? Kies voor continuïteit en energiebesparing is gegarandeerd.


Hogere warmtepomp prestaties

Optimaliseer uw warmtepomp op afstand en voorkom onnodige verassingen.


Klaar voor de toekomst

Schaalbaar van remote access tot data analyse en predictive maintenance. Richt 123Monitoring compleet naar wens in.

Ontzorgde gebruikers


Met de unieke formule van 123Monitoring kunt u zorgeloos en kostenbesparend investeren in duurzame energie wanneer u kiest voor een warmtepomp. Dit doen we door uw warmtepomp draadloos te monitoren en te vergelijken met wat uw warmtepomp hoort te leveren. We noemen dit rendementsbewaking.

Niet eerder was het mogelijk grip te krijgen op de prestaties van een warmtepomp. 123Monitoring doorbreekt dit met een unieke uitvinding. Middels een draadloze verbinding is uw warmtepomp verbonden met onze de server. Dit is altijd mogelijk ook als u al een GBS systeem heeft. De warmtepomp staat dan in verbinding met een hele grote database waarin alle technische gegevens van uw warmtepomp staan.

Met uw eigen account heeft u inzage in het verbruik en het rendement van uw warmtepomp. Dit doen we door alles voor te visualiseren in een dashboard. Ook kunt u een email of sms krijgen wanneer de warmtepomp ondermaats presteert. Zo neemt 123Monitoring voor u het beheer over met uzelf aan het roer. Dus niet de zorgen maar wel het rendement dat u voor ogen heeft. Een voordelige bijkomstigheid is dat de onderhoudskosten met deze uitvinding aanzienlijk naar beneden gaan.

Inmiddels heeft 123Monitoring meer dan 200 tevreden gebruikers. 123Monitoring biedt een kop-tot-staart industriële service oplossing met toegang op afstand, data logging, dashboards, alarmen en nog veel meer. Het 123Monitoring productportfolio bestaat uit het 123Monitoring Cloud platform en de Clickey, een industriële LoRa datapoort, die specifiek is ontworpen om machines veilig te verbinden en het risico van datalekken te verkleinen.Logistiek

Medicijnopslag

Gezondheid

No nonsens solutions


Verlies je kostbare tijd met de instellingen van je warmtepomp? Vereenvoudig de configuratie en verminder bezoeken op locatie met 123Monitoring Cloud: de alles-in-één IIoT oplossing die het eenvoudig maakt om op een veilige manier op afstand toegang te krijgen tot je warmtepomp.
123Monitoring is een initiatief van AMA Energy Solutions BV.

Hulsenboschstraat 3 - 4251 LR Werkendam - Telefoon: 0162 511 553 - Website: ama-energy.nl - Email: info@ama-energy.nl